nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Vogels kijken op Texel

Texel staat bekend als een echt vogeleiland waar veel soorten vogels voorkomen. Dit is vooral te danken aan de ligging van het Waddeneiland langs de noord-westkust van Europa, precies in de baan waarlangs veel vogels trekken. De meeste vogels vliegen niet graag over zee en volgen daarom zo lang mogelijk de kustlijn. En dus over Texel. Vanuit een vakantieverblijf van Texelvakantieverhuur.nl kunt u gemakkelijk de natuur in trekken om deel te nemen aan het vogels spotten en de plekken eenvoudig bereiken waar de vogels op Texel te vinden zijn.

Beschikbare vakantieverblijven op Texel

Rijke voedselbron

De ligging van Texel aan de Waddenzee brengt een rijke voedselbron met zich mee, dat maakt het eiland voor veel vogels extra aantrekkelijk. Sommige vogels verblijven het hele jaar op Texel, daarnaast is er een groep vogels die alleen komt om te broeden tijdens het voorjaar.

De meeste groene wandelroutes zijn daarom alleen toegankelijk van 1 augustus tot 1 maart. Buiten deze maanden is het een beschermd broedgebied en dus niet toegankelijk voor mensen. Bijzondere vogels kijken op Texel kan het hele jaar door maar vooral in het voorjaar zijn ze goed waarneembaar.

Vogels op film

Wilt u alvast een voorproefje nemen en vogels kijken? Bekijk de vele video's van vogels op Texel op de site Plomp Digital Video.

Vogelkijkhutten

U kunt bijna alle natuurgebieden van Natuurmonumenten op Texel vanaf de openbare weg spotten. Langs de wadden kant liggen plekken waar veel visdiefjes, kluten en kokmeeuwen broeden. Vanuit de vogelkijkhutten kunt u deze en andere vogels prachtig bekijken.

Actuele informatie Texel

Neem voor actuele informatie over vogels op Texel een kijkje op de website van Vogelwerkgroep Texel of kijk op de link van Texelvakantieverhuur.nl

Gaat u vogels kijken op Texel? Dan kunt u een verrekijker lenen!

Genieten van vogels kan niet zonder een goede verrekijker. Daarom is Vogelbescherming Nederland op mooie locaties op Texel een verrekijker uitleenservice gestart, vlakbij de mooiste natuurgebieden. Hier kunt u gratis, ( 50.00 euro borg) een Vogelbeschermingverrekijker lenen van goede kwaliteit, zodat u de prachtigste vogels van dichtbij kunt bewonderen.

Vogelrijke Waddeneiland Texel

In april 2016 is de zeldzame grote Stern gespot in natuurgebied `Utopia` Dus als u graag een bezoek brengt aan ons vogelrijke Waddeneiland Texel en bijzondere zeldzame vogels wilt spotten, dan bent u aan het juiste adres, boek nu snel en eenvoudig online via Texelvakantieverhuur.nl en maak een prachtig vogel vakantie avontuur. Ook lepelaars vliegen af en aan naar en van waddeneiland Texel om te foerieren in de geul en rond de Mokbaai nabij de Teso veerboot van Den Helder naar Texel.

 

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres