nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Parkeren op Texel

Vanaf 1 Januari 2107 geldt op het eiland betaald parkeren in alle dorpen en bij alle strandslagen. Waddeneiland Texel hanteert voor betaald parkeren op Texel het Texelvignet. Hiermee kunt u parkeren op betaald parkeerplaatsen. Gemakkelijk, want u hoeft dan geen losse parkeerkaartjes meer te kopen. De inkomsten gaan onder meer naar het onderhoud van fietspaden en wegen.

Regel hier op texelvakantieverhuur.nl direct uw online parkeerkaart. U kunt kiezen voor een dag-, een week- of een jaarkaart (geldig van 1 december tot 1 februari ).

Aanschaf Texelvignet

U kunt het Texelvignet voor een vakantie naar appartementen, bungalows, villa’s en vakantiehuizen van Texelvakantieverhuur, Bungalowverhuur Zoer of de VVVTexel, Op www.texelevignet.nl van de gemeente Texel u online bestellen

Via de button ‘Koop Nu’ voert u uw kenteken in, kiest de gewenste kaart (dag, week of jaar) en betaalt. Nu kunt u zorgeloos parkeren tijdens uw verblijf op Texel

Tarieven Texelvignet / Parkeervignet Texel

Een Texel e-vignet kost € 7,50 per dag, € 15,- per week of € 20,- per jaar. De jaarkaart is geldig van 1 december tot 1 februari.

Het Texelvignet kost € 20 en is ruim een jaar geldig. Meer informatie over het Texelvignet en betaald parkeren kunt u lezen op www.texelevignet.nl

Hoe werkt Texelvignet / Parkeervignet Texel

De handhavers scannen op kenteken en zien voor welke periode u een Texel e-vignet heeft aangeschaft. Op een beperkt aantal locaties binnen de dorpskernen ( zie www.texelevignet.nl) is de parkeertijd maximaal 2 uur. Hier gebruikt u de blauwe parkeerschijf.

Betalen per uur

U kunt natuurlijk ook per uur (€ 2,50) betalen bij de automaat met uw bankpas of creditcard (muntgeld NIET mogelijk). Maar een Texel e-vignet is al snel goedkoper.

Gastvrij en duurzaam Parkeren op Texel

We willen graag dat onze gasten zich veilig en zorgeloos over Texel kunnen bewegen. Daarom investeren we de parkeeropbrengsten in het verbeteren van ons wegennet, goede parkeergelegenheid, oplaadpunten en meer voorzieningen voor fietsers en andere vormen van duurzaam vervoer. Lees hier meer over de mobiliteitsvisie van de gemeente Texel.

texelvignet