nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Vakantie Texel badplaats de Koog

Een heerlijke bruisende of juist ontspannen vakantie boeken in de Koog op het Waddeneiland Texel, dan bent u bij ons op de juiste plaats. Stappen op Texel doe je in de Koog. De Koog, het bruisende uitgaans dorp wat Texel rijk is. Van de mooiste natuur die haar omringt tot het ruime winkelaanbod overdag tot een culinair avondje uit inclusief een hapje en een drankje. De Koog is mateloos populair onder de vakantiegangers mede door haar unieke ligging naast de dennen en het Noordzeestrand. Ieder jaar worden voor onze eilandgasten ook vele festivals georganiseerd.

Onze vakantie accommodaties in de Koog:

Vissersdorpje de Koog

In het midden van De Koog vindt u het oudste en enige gebouw van het oude De Koog, het kerkje, waarvan haar geschiedenis terug gaat tot het jaar 1415. In die tijd was De Koog nog een heus vissersdorpje. Met die historie maakt De Koog zich tot een van de oudste en bekendste dorpen die de Wadden rijk is. Ook beschikt De Koog tal van uitgaansgelegenheden en is mateloos populair voor het nachtleven van Texel. Van strandfeesten en bars tot pups en van feest café tot discotheek.

Bent u op zoek naar een educatief uitje voor het hele gezin? Bezoek dan natuurcentrum zeehondenopvang Ecomare. Informatie over de natuur in en om Texel is hier ruim te vinden, ook kunt u een kijkje nemen bij het skelet van de gestrande potvis die in december 2012 samen met Johanna de bultrug strandde op Texels grondgebied. Van uit badplaats De Koog staat u ook met een paar stappen klaar voor een heerlijke wandeling of fietstocht in het Texelse bos. Natuurlijk kunt u ook per paard deze prachtige bossen verkennen. Texel heeft kilometers ruiterpaden en ook op strand kunt u uw paard de sporen geven. De Koog heeft meerdere maneges. Uiteraard kunt u ook een fiets huren voor 1 of meerdere dagen om zo de omgeving te verkennen. Of met de mountainbike het in 2016 aangelegde 100km mountainbikepad over het eiland volgen. Van vakantie genieten in De koog? Boek nu uw accommodatie in badplaats de Koog op Texelvakantieverhuur.nl

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres