nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Texel met hond

Vakantie Texel met hond? Op Texel zijn vele vakantieverblijven te boeken waar ook uw hond welkom is. Op deze honden pagina vind u alle informatie over en alles over diverse leuke ideeën voor een vakantie of weekendje naar Texel met de hond. Boek bij Texelvakantieverhuur.nl een vakantie met huisdier op Texel en u zult u zich zeker niet vervelen. Het is de moeite waard om op Waddeneiland Texel een paar dagen te verblijven, een weekendje weg te gaan, een korte of lange vakantie met uw hond door te brengen. Als u op zoek bent naar leuke ideeën voor een weekendje weg met de hond, dan heeft Texel met hond van alles te bieden.

Diervriendelijke accommodaties waar ook uw hond welkom is:

Villahof Tessel is een accommodatie waar uw honden ook welkom zijn. Dit kleinschalige villapark met luxe vakantiehuizen met sauna en ligbad, 2 badkamers en 2 toiletten, ook 2 terrassen en enkele huizen rookvrij, in enkele vakantiehuizen zijn honden niet toegestaan.

Op bungalowpark Gortersmient heeft Texelvakantieverhuur.nl 4 nieuwe in 2016 gerenoveerde en gerestylede “Strand” vakantiewoningen, Hier is uw hond eveneens welkom. Deze vakantieverblijven bevinden zich aan de Grensweg aan het bos op Texel. Bij het witte huisje aan zee is, in overleg, uw huisdier welkom. Ook voor appartementen nabij zee, strand, bij een bos en bij een natuurreservaat van Nationaal park Duinen van Texel. Leuk voor lange wandelingen in de Texelse natuur en daarna lekker eten en uitrusten in het vakantiehuis. Tevens kunt u een fiets huren en met hond aan de lijn heerlijk fietsen in de Texelse natuur en landelijke omgeving. Een andere mogelijkheid is om een sfeervol gezellig appartement met sauna en ligbad te huren, uw hond is hier in enkele appartementen welkom. appartementencomplex Texel Anna heeft meerdere leuke appartementen accommodaties, dus u kunt kiezen welk appartementje bij u past.

Hond welkom Texel

Texel met hond, beleef een heerlijke vakantie met hond, geen belemmeringen om naar Texel te gaan want uw hond kan gewoon mee. Texel met hond welkom u zal ervaren dat er op Texel nette leuke appartementen en zelfs luxe vakantievilla’s met sauna en grote omheinde tuin zijn waar ook uw hond meer dan welkom is. Uw hond is welkom vele accommodaties. Bekijk hier alle vakantieverblijven, Hond Texel die nog vrij zijn op uw gewenste verblijfsdatum. Boek nu snel Texel met hond.

Vakantiebestemming voor hondenbezitters

Texel is een geweldige vakantiebestemming voor hondenbezitters natuurlijk kan uw trouwe viervoeter kan gewoon mee naar Waddeneiland Texel! Een groot aantal verblijven op Texel zijn huisdieren welkom en ook in veel restaurants en strandpaviljoens is de hond een graag geziene gast. Texel met hond voor een perfecte hondenvakantie in Nederland op een eiland.

Texel ontdekken met uw hond

Texelvakantieverhuur.nl bied u de mogelijkheid om uw honden mee te nemen op Texel vakantie. Een groot aantal appartementen, vakantiewoningen en huisjes staan zelfs meer dan 1 hond toe. Bij uw boeking via Texelvakantieverhuur.nl dient u wel door te geven dat u uw huisdier wilt meenemen. In ons uitgebreide aanbod vindt u een zeer veel hond vriendelijke vakantieverblijven. Selecteer op vakantieverblijf Texel met hond.

Met de hond uitwaaien op het Texelse strand

Op veel Texelse stranden mag uw hond lekker los rennen. Op de bewaakte strandgedeeltes en op de naaktstranden bij Den Hoorn en De Cocksdorp geldt wel een aanlijnplicht ( in de vakantieperiode ). Ten zuiden van paal 8 en tussen de strandpalen 12 en 21 geldt de aanlijnplicht alleen van 1 maart tot 1 september.

Waar mag de hond los in het bos

Het komt er eigenlijk op neer dat uw huisdier, dus ook uw hond overal op het strand aan zee, in het Texelse dennenbos maar ook in het Krimbos vrij mag loslopen. Er geldt nagenoeg geen aanlijnplicht. Alleen in de gebieden waar grazers of vee loopt, dient u de hond wel even aan te lijnen. Dus dat wordt lekker struinen door leuke bospaadjes!

Texel hond wassen

De hondenwasstraat! Misschien heeft u er nog niet eerder van gehoord, maar het bestaat echt.Op Vakantiepark De Krim in De Cocksdorp kunt u uw viervoeter wassen, al dan niet met hondenshampoo of -conditioner, of laten behandelen tegen teken.

Dierenartsenpraktijk Texel

Dierenartsen praktijk aan de Keesomlaan 11 in Den Burg werken 4 dierenartsen. Behandeling is op afspraak. De praktijk voor problemen met uw hond en ander huisdier is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 18.00 uur en daarbuiten en in het weekend op Texel ook voor spoedgevallen. Tel. 0222-312527.

Iets bijzonders met de hond?

Honden Uitwaaiweken! Een speciaal arrangement waarbij u vakantie viert met de hond, maar ook onder deskundige leiding aan het werk gaat met het gedrag van uw hond. Geef u nu op voor deze speciale honden uitwaai-weken. Texel-arrangementen met hond worden verzorgd door hondencoach Jos Oosting.

VVV Texel voor honden

Uw hond is ook van harte welkom in VVV-Texel en Booking buro en ook dus in de winkel. Tevens heeft de Texelse VVV voor honden een leuke facebookpagina: Texel, mijn hond en ik. Dit is dé plaats waar u leuke tips kunt plaatsen en vragen kunt stellen over een vakantie naar Texel met uw hond. Bekijk ook onze hondenflyer, hierop vindt u alle informatie over Texel ontdekken met uw hond.

Vakantie met uw hond Texel

Vakantie met de hond en genieten van een lekkere lange wandeling over het strand, langs zee of door de duinen en de bossen te maken. Natuurlijk wilt u uw hond meenmenen op vakantie! Dat kan bij Texelvakantieverhuur.nl In bovenstaande verblijf-accommodaties is veelal een huisdier (soms alleen na overleg) toegestaan. Diervriendelijke accommodaties waar ook uw hond welkom is.

Leuke uitstapjes met hond op Texel

Als dierenliefhebber laat u uw hond niet achter in uw vakantiehuis maar misschien past iemand van uw vakantiegezelschap op uw hond, dan kunt u ondertussen een leuk uitstapje maken naar Natuur en belevingscentrum Ecomare. Bij zeehondenopvang Ecomare krijgt u uitleg over "Unesco Werelderfgoed de Wadden", het waddengebied, de invloed van de mens op dit gebied en over Texel.

Texelse museum

Als u een oppas voor de hond kunt regelen is een bezoek aan het Schipbreuk- en Juttersmuseum zeer de moeite waard. Hier vertellen strandjutters verhalen over hetgeen zij meemaken en over de zwerftochten. Ook is het strandjuttersmuseum Flora de moeite waard om stoere echte Texelse jutters te ontmoeten, dit museum herbergt strandvondsten van ruim zeventig jaar. Een geweldige ervaring.

Bezoek met uw hond het centraal gelegen Den Burg. Dit is de hoofdplaats op het eiland Texel. In het jaar 1300 werd dit dorp versterkt met cirkelvormige wal en een gracht. Nu liggen op deze plek de gelijknamige Burgwal en de Parkstraat. Interessant om te bezoeken is de Oudheidkamer, dit is een klein museumpje dat gevestigd is een oud pand uit de zestiende eeuw. Vroeger logeerden hier landlopers.U kunt hier stijlkamers bekijken, een tentoonstelling met kunst- en gebruiksvoorwerpen. Tevens is er een kruidentuin te bezichtigen.

Daarnaast is badplaats de Koog in verleden een voormalig vissersplaatsje, ook de moeite om te bezoeken. Als u van kamperen houdt is een verblijf op een camping in De Koog aan te bevelen. Op diverse campings in De Koog zijn huisdieren welkom, echter overleg vooraf bij boeking hierover. In sommige pensions en hotels in De Koog is ook uw hond als gast welkom.

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres