nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Robbentochten

Zeehondentochten ook wel Robbentochten:

Op vakantie-eiland Texel heeft u de keuze uit 2 robbentochten, de ene is met een kleine groep naar de zeehonden, voor de kust van Texel, of met hoog water naar de altijd drooggevallen “Razende Bol” met de sfeer van een “Privétocht” waar een beperkt aantal personen mee kan. Er zijn kleine snelle boten “Het Sop” die naar de zandbanken varen waar de zeehondenpopulatie op de Waddenzee zich bevindt. Boek een zehondentocht of een Robbentocht bij Texelvakantieverhuur.nl

Nieuwsgierige Zeehonden

Deze “Zeehondenbanken” bevinden zich voor de Texelse kust in de Waddenzee. Door de beperkte grootte van de boot durven de nieuwsgierige zeehonden dicht bij de boot te komen. U heeft alle mogelijkheid om de zeehonden van dichtbij te bekijken en goed te fotograferen. U komt veel dichter bij de zeehonden en kunt zo goed de zee-robben spotten dan met een groot schip!!

Beschikbare vakantie-eiland accommodaties op Texel

Snelle motorboot “Het Sop”

De tocht duurt ongeveer 1 uur, waarbij u op de terugtocht extra getrakteerd wordt op een heuse speedbootervaring. 480 pk en een snelheid van 20 knopen geeft een “KICK” voor de aanwezige passagiers. De snelle motorboot “Het Sop” bied ruimte voor een klein gezelschap, waardoor de tocht een persoonlijk karakter en een exclusief gevoel heeft. Een toilet is aanwezig, een groot dek met panorama zicht, en een kajuit waar men comfortabel binnen kan zitten.

Zeehonden tocht

Ook kunt u kiezen voor een zeehonden tocht met een grote kotter, hier varen 150 personen op mee. Op deze tocht vangt u ook garnalen en deze worden verdeeld en meegenomen door de opvarenden. Zo kunt U zien hoe deze wonderlijke zoogdieren in het wild leven, omgeven door allerlei vogels en zeedieren die bij het interessante leven van de zeehonden horen: "een unieke ervaring"! Door de getijden hebben de tochten bij laag en bij hoog water een verschillend karakter. Bij opkomend tot hoog water zien we wat minder zeehonden dan bij laag water, maar deze zijn wel activeren komen vaak dichterbij de boot om te kijken wat er gaande is.

Vakantieverblijf op Texel

Bij laag water liggen er vaak zeehonden te zonnen en/of uit te rusten op de zandbank (zandplaat).U ziet er dan vaak meer en zijn ze goed te bekijken en te fotograferen. Wij hopen U snel aan boord te verwelkomen voor een schitterende zeehondentocht! Boek nu via Texelvakantieverhuur.nl Bij slecht weer of geen afvaart mogen wij u graag tippen naar het centrum voor de wadden en de Noordzee op Texel. "Ecomare". Op deze prachtige Texelse educatieve locatie kan men veel over de zeehonden leren. Vanuit uw vakantieverblijf op Texel, wat u eenvoudig online boekt bij Texelvakantieverhuur.nl is een zeehondentocht of een robbentocht altijd makkelijk en snel bereikbaar.

 

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres