nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Garnalen vissen en zeehonden kijken

Een warme zomerdag met een heerlijk zacht briesje….

Eenmaal op zee gaan de netten overboord. Als de vangst binnen wordt gehaald vertelt de bemanning over de vissen en zee groenten die in de Waddenzee voorkomen. Alles wat gevangen is wordt gesorteerd en de garnalen worden aan boord voor u gekookt. De vangst wordt verdeeld onder de opvarenden. Garnalen vissen een beleving op zich.

Zeehonden spotten

Doordat het schip niet diep ligt, slechts 60 cm., kunnen we in de buurt van de zandbanken komen. Als het eb is liggen hier zeehonden. Zo kunt u de zeehonden spotten in hun natuurlijk omgeving, en in de vrijheid van de natuur. Bij vloed varen de ‘Zeehonden spot’ bootjes naar de ’Razende Bol’ waar u zeker kunt zeehonden kijken.

Vakantie accommodaties op Texel:

Garnalentocht

Er wordt natuurlijk ook andere vis gevangen als garnalen, over deze vis wordt vertelt door de bemanning van de garnalenvisboot TX10 en daarna gaat deze vis weer levend overboord. Sommige vissen komen even in het aquarium zodat iedereen de vissen kan aanraken. Iedereen is welkom in de stuurhut van de schipper, meekijken op de radar en vragen stellen aan de kapitein. Het is een fantastische garnalentocht vol leermomenten voor jong en oud.

Garnalen vissen

Garnalen vissen en zeehonden kijken is echt de moeite waard en een fantastische aanvulling op al uw bijzondere vakantie momenten op het Waddeneiland Texel.

U boekt eenvoudig en snel online een vakantieverblijf op Texel via texelvakantieverhuur.nl

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres