nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

De Waal

De Waal ligt is het middelpunt van Texel en daarmee is de Waal een populaire tussenstop voor fietsers die het eiland aan het ontdekken zijn. Ondanks dat De Waal een klein dorp is, valt er meer dan genoeg te zien. In De Waal wonen slechts 415 mensen en het dorp bestaat uit enkele straten. De Waal is een bijzonder en klassiek dorpje. Het beschikt over een heerlijk restaurant, het cultuurhistorisch museum dat absoluut een bezoekje waard is en een uitstraling die doet denken aan het Texel van 100 jaar geleden. In het museum vindt u alles terug over de geschiedenis van het dorp en de directe omgeving.

Onze accommodaties op Texel:

In de directe omgeving van De Waal valt ook genoeg te doen. In de winter is Waal en Burg,de polder tussen het dorpje en den Burg de ideale plek voor flinke schaatstochten en in de zomer wordt er het muziekfestival Sommeltjespop georganiseerd. Vogelliefhebbers kunnen vanuit De Waal richting De Koog lopen om door één van de mooiste Nederlandse vogelgebieden te wandelen. Dit gebied is één van de nationale natuurmonumenten en het geeft de kans om enkele bijzondere dieren te spotten.

De Waal is slechts een klein dorp en beschikt daardoor niet over alle voorzieningen die u misschien gewend bent. Hiervoor kunt u gelukkig in de nabij gelegen dorpen terecht, zoals De Koog en den Burg. Vanuit De Waal maakt u eenvoudig een lange fietstocht over het eiland en ook het vliegveld voor skydivers is goed bereikbaar.
Zin in Texel? Boek nu uw vakantie bij texelvakantieverhuur.nl!

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres